Wednesday, July 17, 2024


Primele doze de vaccin anti-Covid 19 vor ajunge în România pânã la Revelion. În Onești au fost stabilite 3 centre de vaccinare

Primele doze de vaccin vor fi livrate în România cel mai probabil între Crăciun şi Anul Nou, anunţă coordonatorul campaniei…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 17, 2020

Primele doze de vaccin vor fi livrate în România cel mai probabil între Crăciun şi Anul Nou, anunţă coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Vaccinarea propriu-zisă a populaţiei va putea începe imediat după livrare, la o zi, două, după ce produsul ajunge în România, a menţionat medicul la un post de televiziune.

Valeriu Gheorghiţă: Dacă autorizarea de punere pe piaţă va fi eliberată pe 23 decembrie, probabil că între Crăciun şi Anul Nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România şi vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele de linia unu.

Primul transport reprezintă o tranşă simbolică, de aproximativ 10.000 de doze, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Vor putea fi vaccinate aproape 5.000 de persoane.

Pentru ianuarie, însă ar trebui să primim circa 600.000 de doze, care vor ajunge pentru 300.000 de persoane.

Ulterior, această cantitate va creşte de la o lună la alta, a menţionat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

La Onești, centrele de vaccinare propuse de către primărie sunt la:

  • Baza Sportiva- Sala municipala de 150 de locuri, strada perchiului Nr.3 unde vor fi amenajate doua centre de vaccinare, acces direct.
  • Muzeul Municipal de Istorie Onești, Bulevardul republicii 43 unde va fi amenajat un centru de vaccinare, acces direct.

 

Centrele de vaccinare vor functiona 12 ore pe zi/ 20 zile pe luna – timp de 1 luna pentru doza 1 , si inca o luna pentru doza 2.