Friday, July 12, 2024


Din ce în ce mai multe persoane încep să acceseze serviciile online ale primăriilor, pentru programări și taxe. La Onești, o parte din taxele locale se pot plăti prin intermediul platformei ghișeul.ro

Contribuabilii români încep să acceseze serviciile online ale primăriilor, iar în topul preferinţelor de utilizare a acestora se regăsesc plata…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 18, 2020

Contribuabilii români încep să acceseze serviciile online ale primăriilor, iar în topul preferinţelor de utilizare a acestora se regăsesc plata impozitelor sau a taxelor şi efectuarea programărilor în cadrul instituţiilor de stat, conform unui studiu realizat de un furnizor de aplicaţii software.

La Onești, o parte din taxele locale se pot plăti prin intermediul platformei ghișeul.ro, iar în aceastã perioada se afla în curs de implementare un proiect privind digitalizarea administrației publice locale.

În topul domeniilor de interes pentru accesarea serviciilor publice online, în afară de plata taxelor şi a impozitelor locale, se află activităţile legate de diverse utilităţi din administraţiile publice (35%) sau alte sesizări (19% dintre respondenţi). Cu procente mai mici, urmează interacţiunile online legate de evenimente locale, situaţii legate de urbanism şi diverse alte domenii, transmite Agerpres.

Potrivit studiului, marea majoritate a respondenţilor (42%) interacţionează în general cu o singură primărie şi doar 14% soluţionează diverse probleme accesând servicii online de la mai mult de 3 instituţii locale. Acest lucru denotă că persoanele care au cele mai multe interacţiuni cu instituţiile publice încă nu folosesc sau nu ştiu de existenţa acestor servicii.

Sursa: Digi24