Friday, September 29, 2023


159 de amenzi aplicate de polițiști în județul Bacău pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitarā

În ultimele 48 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 19, 2020

În ultimele 48 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, 380 de efective de poliție, jandarmerie, poliție locală, precum și reprezentanți ai altor autorități publice locale au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 384 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate peste 5000 de persoane și au fost verificate 700 de mijloace de transport.

Echipele de control au depistat 118 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020. În total au fost aplicate 159 de sancțiuni contravenționale în valoare de 17.000 de lei.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2

Sursa IPJ Bacău