Tuesday, October 26, 2021


Într-o ședința de consiliu local, un necunoscut a votat ilegal în locul unui consilier local PSD

Întâmplarea a avut loc în cadrul unei ședințe de consiliu local la Galați, care s-a desfășurat online, pe platforma ZOOM….

PublicatCurieruldeOnesti , in Politică , at decembrie 19, 2020 Etichete: , , ,

Întâmplarea a avut loc în cadrul unei ședințe de consiliu local la Galați, care s-a desfășurat online, pe platforma ZOOM. Zece proiecte de hotărâre, printre care şi majorarea impozitelor şi a taxelor locale pe 2021, au fost aprobate, joi, 17 decembrie 2020, în şedinţa ordinară a Consiliului Local cu votul unei persoane care nu deţinea calitatea de ales local, dar care a ridicat mâna în locul social-democratului Gheorghe Bezman.

În timpul ședinței, după o oră şi 13 minute, în timp ce era dezbătut proiectul 24 al ordinii de zi, în imagini se vede cum consilierul local PSD Gheorghe Bezman se ridică şi îi „predă ştafeta” unui bărbat. În intervalul de timp 1:13:15 – 1:40:00, cetăţeanul respectiv a votat toate proiectele de hotărâre la fel ca grupul PSD.

După votul celui de-al 34-lea proiect, consilierul local PNL Valeriu-Laurenţiu Onose i-a atras atenţia preşedintelui de şedinţă, viceprimarul PSD Sorin Enache: „În locul domnului Gheorghe Bezman votează altcineva!”. „Îl punem să se prezinte?”, a replicat viceprimarul. „Ar trebui, că altfel e un vot viciat”, a spus Onose.

Auzind discuţia, persoana s-a ridicat şi a dispărut din imagine. Viceprimarul a ţinut să le reamintească aleşilor că pot vota şi pe chat: „Fiecare om poate avea nişte probleme speciale. Din câte am înţeles, se află la o conferinţă şi vrea să îşi aducă aportul şi dumnealui la acest Consiliu Local”. „Nu prin mandatari”, a punctat liberalul Onose.

Gheorghe Bezman a revenit în şedinţă, dar n-a fost întrebat cine a exercitat votul său în mod ilegal.

Autoritățile din Galați spun că situația de la ultima ședință a Consiliului Local, care s-a desfășurat online, este în analiză.

„Acele proiecte vor fi transmise pentru legalitate la Instituţia Prefectului şi atunci vom vedea. Eu nu ştiu ce s-a întâmplat, iar dacă ceilalţi consilieri n-au avut foarte mult de comentat, înseamnă că incidentul n-a fost foarte grav”, a declarat subprefectul judeţului Galaţi, Viorica David, care a participat ca invitat la lucrările şedinţei.

Consilierul Gheorghe Bezman nu a putut fi contactat, iar liderul executiv al PSD Galaţi, Costel Fotea, nu a avut prea multe comentarii cu privire la şedinţa CL: „Nu ştiu exact care este fapta şi cât de gravă este, dar dacă este foarte gravă nu ne permitem să acceptăm astfel de greşeli”.

 

Sursa: viata-libera.ro