Friday, September 29, 2023


Copiilor de până în 16 ani nu le va fi administrat vaccinul anti- COVID

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID spune că în campania de vaccinare anti-COVID nu au fost incluși și…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 20, 2020

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID spune că în campania de vaccinare anti-COVID nu au fost incluși și copiii de până în 16 ani, pentru că nu există nicio indicație de utilizare. “Pentru persoanele care au sub 16 ani nu există, pentru moment, o indicație de utilizare. Nu sunt suficiente date care să asigure această recomandare la acest moment”, a anunțat mediul Valeriu Gheorghiță, după vizita pe care a făcut-o la Institutul Cantacuzino, centrul de stocare a vaccinurilor anti-COVID-19.

“Imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare. Dozele de vaccin vin în tranșe, prima e simbolică, de 10.000 de doze, apoi din ianuarie vin doze mai mari, noi credem că cel puțin 100.000 de doze săptămânal.

În prima etapă va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul general. Noi credem că în martie, aprilie, mai începe vaccinarea generală a populației. Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate sunt foarte bune, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Toate sunt sigure și așa vom putea, dacă ne mobilizăm și mergem la vaccinare, să scăpăm de pandemie”, a declarat președintele României.

Sursa Foto: g4media