Thursday, January 27, 2022


Ultimele pregătiri înaintea sosirii primelor doze de vaccin anti-COVID în România! La Onești vor fi 3 centre de vaccinare

În prezent se aşteaptă  avizarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti ca centru naţional de stocare a vaccinurilor….

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 20, 2020

În prezent se aşteaptă  avizarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti ca centru naţional de stocare a vaccinurilor. Acolo au fost finalizate deja toate etapele de amenajare a spaţiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 de grade Celsius.

Unitatea va avea o capacitate de depozitare a aproximativ 1,5 milioane de doze, în timp în ce în fiecare din cele şase centre regionale se vor putea ţine în jur de 200.000 de doze.

Tot în această perioadă ar urma să aibă loc şi pregătirea personalului vaccinator.

Se estimează că toţi membrii echipelor de vaccinare vor realizarea acest training până la 25 decembrie.

Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID sunt aşteptate în România la 26 decembrie

La Onești, centrele de vaccinare propuse de către primărie sunt la:

  • Baza Sportiva- Sala municipala de 150 de locuri, strada perchiului Nr.3 unde vor fi amenajate doua centre de vaccinare, acces direct.
  • Muzeul Municipal de Istorie Onești, Bulevardul republicii 43 unde va fi amenajat un centru de vaccinare, acces direct.