Saturday, June 15, 2024


Biciclist accidentat pentru că nu a respectat regulile de circulaţie. ce recomandā polițiștii, bicicliștilor aflați în trafic

La data de 19 decembrie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii Serviciului Rutier au cercetat un accident rutier produs în…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 21, 2020

La data de 19 decembrie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii Serviciului Rutier au cercetat un accident rutier produs în localitatea Filipeşti, în urma căruia o persoană a fost rănită.

Din cercetarea efectuată la faţa locului a reieşit faptul că un bărbat de 51 de ani, din comuna Filipeşti, în timp ce se deplasa cu bicicleta, pe DN 2-E 85, a efectuat manevra de viraj la stânga fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar, de un bărbat de 36 de ani.

În urma impactului, biciclistul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ambii conducători de vehicule au fost testaţi alcoolscopic, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto şi 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului şi li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii recomandă bicicliştilor ca înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, să se asigure temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când se deplasează în grup, numai în coloană câte unul. Să nu circule cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice! Să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere!