Thursday, September 23, 2021


Lista țărilor care vor să interzică mașinile pe benzină și diesel, în următorii ani, pentru reducerea emisiilor poluante și stoparea încălzirii globale

Încălzirea globală și schimbările climatice au devenit doua urgențe de importanță mondială în ultimii ani și tot mai multe țări…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at decembrie 27, 2020

Încălzirea globală și schimbările climatice au devenit doua urgențe de importanță mondială în ultimii ani și tot mai multe țări ale lumii caută soluții pentru a face trecerea de la combustibilii fosili, care poluează cel mai mult, la energia regenerabilă.

Ca parte a eforturilor de a reduce sau chiar stopa emisiile de carbon, tot mai multe țări au anunțat în acest an că vor interzice comercializarea sau chiar circulația mașinilor pe benzină și diesel în următorii ani.

Japonia este ultimul stat din listă care a anunțat zilele trecute o „strategie verde” care include obiectivul ca până în anul 2030 să fie interzise maşinile echipate cu motoare pe benzină.

În luna noimebrie, și premierul britanic Boris Johnson a anunţat interzicerea vânzării de noi automobile echipate cu motoare pe benzină şi motorină începând din 2030, cu cinci ani mai devreme decât se intenţiona până acum, potrivit Financial Times.

Germania pregătește un pachet de sprijin de două miliarde de euro pentru a-i ajuta pe producători şi industria auto să treacă de la motoarele cu combustie la cele pentru maşinile electrice şi la conducerea autonomă, potrivit unui document al Ministerului Economiei consultat de Reuters.

Obiectivul autorităţilor din Norvegia îl reprezintă interzicerea vânzării vehiculelor cu combustibili fosili în 2025. Pe lângă scutirile de taxe pentru automobilele electrice, proprietarii acestora beneficiază şi de alte facilităţi precum taxe de drum reduse, parcare gratuită şi în multe locuri încărcare gratuită.

Danemarca propune, de asemenea, interzicerea vânzării maşinilor noi echipate cu motoare diesel sau pe benzină, din 2030. De altfel, Danemarca, sprijinită de alte 10 state membre UE, a cerut o strategie privind retragerea maşinilor echipate cu motoare diesel sau pe benzină, inclusiv interzicerea vânzărilor la nivelul ţărilor din blocul comunitar până în 2030, în vederea reducerii poluării.

Sursa: StirileProtv.ro