Thursday, January 27, 2022


Românii care merg în Olanda trebuie să aibă test COVID negativ. Când intră în vigoare măsura

Toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani care călătoresc în Olanda trebuie să prezinte test COVID negativ, începând din data de…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at decembrie 27, 2020

Toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani care călătoresc în Olanda trebuie să prezinte test COVID negativ, începând din data de 29 decembrie, anunță Ministerul Afacerilor Externe. Fără test acest, pasagerii nu se pot îmbarca în avion.

Autoritățile olandeze au stabilit ca, începând cu data de 29 decembrie, ora 00:01, persoanele cu vârsta de peste 13 ani care intenționează să călătorească pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau cu autocarul în Regatul Țărilor de Jos sunt obligate să prezinte un rezultat negativ al unui test PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 72 ore, în una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă sau olandeză.

Companiile de transport au primit de la autoritățile olandeze instrucțiuni de a verifica dacă pasagerii care se îmbarcă în țările considerate de risc (inclusiv România) pentru a călători spre Olanda, sunt în posesia unui rezultat negativ al unui test PCR.

Rezultatul negativ al unui test PCR SARS-CoV-2 prezentat la punctele de frontieră nu va exonera persoanele care călătoresc în Olanda din țările considerate de risc de recomandarea fermă de a intra în autoizolare timp de 10 zile de la data sosirii.

Sursa: Digi24.ro