România: livrarea celei de a doua tranșe a vaccinului anti-COVID-19 întârzie – Curierul de stiri
Thursday, April 18, 2024


România: livrarea celei de a doua tranșe a vaccinului anti-COVID-19 întârzie

Grupul de Comunicare Strategică anunță că următoarea tranșă de vaccinuri anti-COVID va întârzia. Potrivit informațiilor anterioare, o tranșă de 150.000…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 28, 2020

Grupul de Comunicare Strategică anunță că următoarea tranșă de vaccinuri anti-COVID va întârzia. Potrivit informațiilor anterioare, o tranșă de 150.000 de doze trebuia să ajungă în țară luni, 28 decembrie. În noile condițiile, vaccinul ajunge marți și miercuri, însă nu se mai precizează câte doze.

Potrivit Hotnews.ro, duminică, în prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID în România, s-au vaccinat 960 de cadre medicale din cele zece spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Persoanele vaccinate nu ar fi înregistrat efecte adverse, mai spune Comitetul. În România au ajuns sâmbătă primele 10.000 de doze de vaccin de la Pfizer-BioNTech, urmând ca săptămânal să mai vină circa 150.000 de doze. În total, România ar urma să primească 10 milioane de doze de vaccin, iar autoritățile își propun să încheie prima etapă de vaccinare până la începutul lui februarie și să inoculeze serul la peste jumătate de milion de cadre medicale, procedura vaccinării fiind una benevolă.