Sunday, May 19, 2024


ACTIVITĂŢILE DE VERIFICARE A MĂSURILOR DE PROTECŢIE SANITARĂ CONTINUĂ ÎN TOT JUDEŢUL

În perioada 26-27 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 29, 2020

În perioada 26-27 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni pe raza întregului judeţ. S-a acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID – 19.

În cele două zile, un total de peste 400 de efective formate din polițiști, polițiști locali, jandarmi, împreună cu celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe și în trafic.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, în perioada menţionată au fost verificate 360 de obiective, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate peste 5800 de persoane și au fost verificate 606 mijloace de transport.

Echipele mixte de control au identificat 88 de situaţii de nerespectare a măsurii de protecţie individuală în care s-a impus măsura sancționării contravenționale.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Sursa: IPJ Bacău