Saturday, May 25, 2024


Când se deschid restaurantele in Onesti? În ce condiții se vor organiza petrecerile de Revelion?

Restricțiile impuse de pandemia de Covid-19 rămân în vigoare la Onești, cel puțin, până la următoarea ședință a Comitetului Județean…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 29, 2020

Restricțiile impuse de pandemia de Covid-19 rămân în vigoare la Onești, cel puțin, până la următoarea ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ce va avea loc la începutul lunii ianuarie 2021.  Rata incidenței este calculată din numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.
Pe data de 22 decembrie 2020 a avut loc ședința C.J.S.U Bacău în cadrul căreia a fost reevaluată situația privind incidența cumulatā a cazurilor pe ultimele 14 zile în localitățile din județ și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 unde rata incidenței cumulate a cazurilor a atins 1,5/1000 locuitori, respective 3/1000.

La data la care a avut loc ședinta Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, după cum se arată și în Hotărârea nr. 73 din 22.12.2020, la Onești se menține rata incidenței cumulate a cazurilor de îmbolnăviri mai mare de 3/1000 de locuitori.
Prin umare, până la următoarea evaluare a incidenței cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile, restricțiile la Onești rămân încă în vigoare.
Reamintim restricțiile impuse în zonele în care incidența cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mia de locuitori

-Masca devine obligatorie și în spațiile deschise;

– Se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc;

– Școlile intră în scenariul roșu – cursuri exclusiv online.

-Magazinele se închid la ora 21,00.

-Se interzice circulaţia în afara locuinţei între orele 23,00 – 5,00, cu unele excepţii

-Se interzice desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări petreceri în spaţii închise şi/sau deschise publice şi/sau private

Unii hotelieri au găsit o soluție pentru  Revelion, aceștia putând sa isi servească clienții, în interior, pana la ora 23, dar  numai pentru persoanele cazate.

O dată la 14 zile, când se va face evaluarea incidenței cumulate a cazurilor, dacă în municipiul Onești, rata incidenței va fi mai mică de 3, o parte din restricții vor fi ridicate. Următoarea ședința a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău ar putea avea loc pe 5 ianuarie 2021.

De asemenea, polițiștii și jandarmii vor face, în perioada următoare, mai multe controale pentru a vedea dacă se respecta măsurile impuse de lege.