Thursday, May 19, 2022


Câte zile libere sunt în 2021

În 2021 românii vor avea 15 zile libere, dar mai mult de jumătate dintre acestea cad în weekend. Primele 2…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at decembrie 29, 2020

În 2021 românii vor avea 15 zile libere, dar mai mult de jumătate dintre acestea cad în weekend. Primele 2 zile libere din an sunt și primele libere. 2 ianuarie va fi însă într-o zi de sâmbătă. Și 24 ianuarie, Ziua Principatelor Române, cunoscută și ca Mica Unire, va fi tot într-o zi nelucrătoare, duminică.

Până în luna aprilie nu avem alte sărbători legale. Vinerea Mare va fi în 30 aprilie. 2021 este din nou un an în care Paștele Ortodox se suprapune cu ziua de 1 Mai. Astfel Ziua Muncii e sărbătorită într-o zi de sâmbătă și urmată de prima zi a Paștelui Ortodox, duminică, 2 mai. A doua zi de Paște, luni, 3 mai, este și aceasta liberă.

Luna iunie 2021 vine cu 3 zile libere dintre care doar două în timpul săptămânii. Ziua Copilului, marți, 1 iunie, va fi una liberă. Rusaliile sunt în 20 iunie, duminică. Angajații au liber și în a doua zi de Rusalii, luni, 21 iunie.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului are loc în data de 15 august, o zi de duminică, iar următoarea sărbătoare religioasă importantă este în 30 noiembrie, Sfântul Andrei, care este într-o marți.

1 decembrie, Ziua Națională, este liberă și cade într-o zi de miercuri, iar prima și a doua zi de Crăciun în 2021 vor fi sâmbătă, respectiv duminică.

Sunt în total 15 zile libere, dintre care 8 în timpul weekendului.

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele care aparţin altor culte religioase legale au dreptul la două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale. În plus, până în data de 15 ianuarie, Guvernul trebuie să stabilească, printr-o hotărâre, dacă acorda și alte zile libere.

În Europa, Elveția este printre statele cu cele mai multe zile libere, 28. Ne depășesc și Belgia, Lituania sau Cipru, cu câte 17-18 zile libere.

Sursa: Digi24.ro