Thursday, May 19, 2022


Firmele pot acorda până la 400 de lei angajaților care lucrează de acasă, fără documente justificative. Ce se poate deconta

Din 2021 firmele pot acorda până la 400 lei lunar angajaților care muncesc de acasă ca să-şi plătească facturile, fără…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 30, 2020

Din 2021 firmele pot acorda până la 400 lei lunar angajaților care muncesc de acasă ca să-şi plătească facturile, fără documente justificative

De aceste sume pot beneficia doar salariaţii care muncesc în regim de telemuncă.

Potrivit legii pot fi decontate din această sumă costurile angajaților cu electricitate, încălzire, apă și abonamentul de date, și achiziția mobilierului și a echipamentelor de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfășoară activitate în regim de telemuncă.

Firmele vor putea oferi telesalariaţilor aceşti bani fără documente justificative din partea beneficiarilor, sumele acordate nu sunt impozabile, nu se cuprind în baza de calcul pentru contribuţii sociale, iar aceste cheltuieli sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, se arată în Legea 296/2020, publicată în Monitorul Oficial la 21 decembrie, potrivit economica.net.

Angajatorii pot acorda aceşti bani telesalariaţilor fără să fie necesare documente justificative. Aceste sume nu sunt impozabile, nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale, iar aceste cheltuieli sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, se arată în Legea 296/2020, publicată la 21 decembrie în Monitorul Oficial.