Friday, October 22, 2021


MAE anunță noi condiții pentru cei care intră în Polonia și Belgia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că până la data de 17 ianuarie 2021,  persoanele care intră din statele membre…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at decembrie 30, 2020

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că până la data de 17 ianuarie 2021,  persoanele care intră din statele membre UE cu avionul sau autocarul în Polonia trebuie să stea 10 zile în carantină.  Totodată, autoritățile belgiene au transmis ce persoane sunt exceptate de la prezentarea unui test PCR negativ Covid-19 la intrarea în stat. Și persoanele care tranzitează Turcia sunt atenționate că trebuie să prezinte un test negativ  Covid-19.

“Persoanele care sosesc în Republica Polonă în perioada 28 decembrie 2020 – 17 ianuarie 2021, din statele membre UE, inclusiv România, prin intermediul transportului organizat (cu avionul sau autocarul), trebuie să intre în carantină (kwarantanna) la o locație declarată la sosire, pentru o perioadă de 10 zile, cu suportarea cheltuielilor aferente de către persoanele în cauză. Totodată, la intrarea în Republica Polonă, acestea trebuie să comunice autorităților de frontieră adresa la care vor efectua carantina obligatorie, precum şi un număr de telefon de contact, și să se deplaseze imediat la locuința declarată. Perioada de 10 zile de carantină va fi calculată începând cu ziua următoare intrării în acest stat.

Sunt exceptate de la obligativitatea intrării în carantină persoanele care se deplasează în Republica Polonă cu autoturisme personale (până la şapte locuri), persoanele care au fost vaccinate pentru COVID-19, elevii, studenţii, anumite grupuri profesionale (marinari, personal aerian, militari, corp diplomatic, persoane care efectuează deplasări în cadrul activităţilor profesionale şi alte categorii), precum și cetățenii și rezidenții statelor membre UE aflați în tranzit pe teritoriul Republicii Polone”, arată un comunicat de presă, publicat de Digi24.ro.