Saturday, May 25, 2024


MAE:Atentionare de cālātorie în Marea Britanie, în perioada 29 – 31 decembrie 2020

Ministerul Afacerilor Externe ii informeaza pe cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Regatul Unit al…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 30, 2020

Ministerul Afacerilor Externe ii informeaza pe cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord ca, in conformitate cu datele publicate de autoritatile britanice, in intervalul 29 – 31 decembrie 2020, teritoriul Regatului Unit este afectat de fenomenul producerii de gheata si precipitatii sub forma de ninsoare, cu depunere de strat semnificativ de zapadā.

Conform prognozelor meteo, un cod galben de gheata si zapada a fost anuntat pentru intreg teritoriul Regatului Unit, zonele cele mai afectate fiind Irlanda de Nord, nordul Scotiei, Tara Galilor si coasta sudica a Angliei, inclusiv zona metropolitana Londra.

Autoritatile britanice atrag atentia asupra riscului ingreunarii traficului rutier din cauza depunerilor de zapada si polei. Totodata, sunt posibile perturbari ale zborurilor – intarzieri de curse aeriene pe aeroporturile din zonele afectate, dar si intarzieri ale curselor pe cale feroviara din cauza depunerilor de zapada.