Wednesday, July 17, 2024


Un bārbat atacat de câini Amstaff a fost transportat în stare gravă la spital

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiul Adjud, a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe a…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 30, 2020

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiul Adjud, a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani în stare gravă, după ce a fost atacat de doi câini în curtea locuinţei sale, a anunţat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

‘Un bărbat de 49 de ani, din municipiul Adjud, a fost atacat de doi câini în curtea locuinţei sale, fiind transportat în stare gravă la UPU Focşani. Din primele date, câinii ar fi din rasa Amstaff, o rasă cu grad ridicat de periculozitate’, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Potrivit anchetatorilor, câinii ar fi ieşit dintr-o zonă împrejmuită cu gard unde erau ţinuţi de proprietar şi ar fi pătruns într-o curte, zonă comună între două locuinţe, cu intenţia de a ataca alţi maidanezii aflaţi în acel loc. Victima a sărit în ajutorul câinilor atacaţi şi a fost asaltat, la rândul său, de cei doi câini Amstaff.

Bărbatul a ajuns la UPU Focşani în stare gravă, după ce a pierdut mult sânge, fiind diagnosticat de medici cu plăgi multiple în zona membrelor inferioare, fractură gambă stângă, fractură de mandibulă şi degete amputate. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru infracţiunea de neluare a măsurilor de către proprietarul câinilor sau deţinătorul temporar al acestora de prevenire a atacului canin asupra persoanelor.

Sursa: Radio Iași