Sunday, August 14, 2022


Amenzi de peste 14.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Activitățile de verificare a măsurilor de protecție sanitară continuă în tot județul

În perioada 02-03 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate Comunicate , at ianuarie 4, 2021

În perioada 02-03 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului Bacău, pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost legitimate peste 4000 de persoane şi au fost controlate 304 obiective/locaţii cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020. Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii de la rutieră au acţionat pentru verificarea mijlocelor de transport persoane, fiind oprite pentru control 473 de astfel de autovehicule.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, forţele de ordine au aplicat 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.500 de lei.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Sursa: IPJ Bacău