Thursday, July 29, 2021


Organizația Patronală HORA cere Guvernului redeschiderea restaurantelor

Organizația Patronală HORA solicită redeschiderea imediată a restaurantelor, cu implementarea măsurilor de siguranță sanitară și scoaterea acestora de sub regula…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate Economie , at ianuarie 4, 2021

Organizația Patronală HORA solicită redeschiderea imediată a restaurantelor, cu implementarea măsurilor de siguranță sanitară și scoaterea acestora de sub regula de 3 la mie. Organizația HORA arată că aportul HoReCa la PIB este de aproximativ 5,07% din care 3,42% impact financiar direct, 0,91% impact social (salarii angajaţi şi aport consum) şi 0,74% impact financiar indirect (furnizori şi investiţii).

Scrisoarea este adresată prim-ministrului Florin Cîţu, ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, citează Digi24.ro

„Având în vedere pierderile înregistrate de acest sector şi riscul de faliment ce ameninţă mai bine de jumătate dintre operatorii din domeniu, solicităm în regim de urgenţă următoarele măsuri:

1. Redeschiderea urgentă a restaurantelor la interior, cu implementarea măsurilor de siguranţă sanitară.

2. Scoaterea restaurantelor de sub incidenţa procentului de 3/1000 de pe lista activităţilor cu risc de răspândire a COVID-19 şi, astfel, permiterea funcţionării fără sincope, cu un set de măsuri agreate în prealabil cu reprezentanţii industriei şi respectate de toţi operatorii”, se precizează în document.

Reprezentanții industriei ospitalității din România argumentează că redeschiderea teraselor, la 1 iunie 2020, nu a crescut numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus, astfel că redeschiderea completă a restaurantelor se poate face în siguranţă în unităţile în care se respectă reglementările sanitare.

De asemenea, HORA subliniază pierderile pe care industria ospitalității din România le-a suferit în timpul pandemiei și solicită Guvernului o întrevedere pentru a discuta aceste aspecte.