Thursday, July 18, 2024


Școala online este ”obositoare, ineficientă, nesustenabilă pe termen lung.” Elevii cer deschiderea școlilor

Consiliul Național al Elevilor solicită descentralizarea deciziei privind deschiderea școlilor. În comunicatul transmis de reprezentanții Consiliului Elevilor se arată că…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 4, 2021

Consiliul Național al Elevilor solicită descentralizarea deciziei privind deschiderea școlilor. În comunicatul transmis de reprezentanții Consiliului Elevilor se arată că în 11 ianuarie elevii se vor întoarce după vacanță tot la scoala online, care este ”obositoare, ineficientă, nesustenabilă pe termen lung.”

Consiliul Național al Elevilor cere descentralizarea privind deschiderea școlilor, mai ales că se apropie examenele naționale, iar multe localități din țară au o rată de infectare sub 3 la mia de locuitori, relatează stiripesurse.ro

„Încă de la suspendarea cursurilor în luna noiembrie, Consiliul Naţional al Elevilor a fost în permanentă legătură cu elevii din întreaga ţară. Majoritatea colegilor noştri ne-au transmis că şcoala online este obositoare, ineficientă şi complet nesustenabilă pe termen lung. Ţinând cont de faptul că ne apropiem vertiginos de examenele naţionale, de al doilea semestru al acestui an şcolar şi că multe localităţi din ţară se află sub indicele de 3 cazuri/mia de locuitori, solicităm Ministerului Educaţiei să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităţilor de învăţământ, în funcţie de rata incidenţei la nivel local, asigurând, în acelaşi timp, materialele sanitare necesare desfăşurării cursurilor în siguranţă”, scrie în comunicat.

Reprezentanții din Consiliul Național al elevilor susțin că este necesară o strategie pentru ca lacunele pe pe care mulți elevi le-au acumulat în perioada de învățare online să fie acoperite. De asemenea, ei solicită  iniţierea discuţiilor privind organizarea examenelor naţionale, pentru a avea mai multe scenarii pregătite, astfel încât acestea să poată fi derulate în siguranţă.