Friday, January 28, 2022


Onești: Se deschid restaurantele, cafenelele, cinematograful. Reacția primarului Laurențiu Neghinã

Anul 2021 vine cu prima veste bună pentru onesteni. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Bacău, a emis…

PublicatCurierul , in Actualitate , at ianuarie 5, 2021

Anul 2021 vine cu prima veste bună pentru onesteni.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Bacău, a emis astăzi, o hotărâre care trimite municipiul în scenariul galben, având în vedere că incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a scăzut, la 5 ianuarie 2021 fiind sub 3 la mie.

Conform scenariului galben, cafenelele și restaurantele pot funcționa în interior la 30 la sută din capacitate, cu respectarea normelor de igienă.

Municipiul Onești va redeschide pentru public și sala Cinematografului Capitol, în limita a 30% din locuri.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, din interiorul clădirilor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00 – 23.00, pentru o perioadă de două săptămâni. În plus, pentru o perioada de 14 zile, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

„Iată că simţul civic de care au dat dovadă cetăţenii Municipiului Onesti se reflectă în scăderea numărului de infectări cu virusul SARS-COV-2”, a declarat primarul Laurențiu Neghinā. Acesta mulţumeste în mod public onestenilor pentru respectarea măsurilor luate de către autorităţi şi atenţionează asupra necesităţii respectării acestora şi în continuare. Totodată, edilul Municipiului Onești mulţumeste cadrelor medicale, dar şi tuturor celor care sunt, zi de zi, în prima linie a “războiului” cu acest virus, „eforturile lor făcând posibilã relaxarea restricţiilor impuse de autorităţi”.

HCJSU-nr.-1-din-05.01.2021