Friday, June 14, 2024


Examenele naționale vor fi modificate dacă nu se poate reveni la învățământul clasic

Ministerul Educației a anunțat că vor fi făcute anumite schimbări la examenele naționale, dacă nu se poate reveni la învățământul…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 6, 2021

Ministerul Educației a anunțat că vor fi făcute anumite schimbări la examenele naționale, dacă nu se poate reveni la învățământul clasic.

Acestea ar urma să compenseze „deficitele” apărute ca urmare a învățământului online și vor fi luate în calcul în situația în care nu se poate reveni la învățământul clasic.

„Nu poţi anunţa cu o lună înainte un copil care se pregăteşte pentru examenul de capacitate sau pentru examenul de bacalaureat că va da examen la alte discipline, la alte materii în alt fel. Este esenţial să avem predictibilitate. (…) Dacă nu se va putea – nu vreau să iau în considerare ca probabil acest scenariu – să revenim la învăţământul clasic, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor. Schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor. Dar aceste schimbări nu le dorim nici măcar în acest sens” a declarat ministrul educației, citat de StirileProtv.ro

Ministrul a spus că își dorește reluarea cursurilor în format clasic și pentru recuperările materiei, dar și pentru pregătirea examenelor naționale.