Saturday, May 25, 2024


Polițiștii amenință ca nu vor mai da amenzi din 11 ianuarie din cauza înghețării salariilor

Sindicaliştii din Poliţie cer Guvernului să renunțe la decizia de îngheţare a salariilor şi solicită ministrului de Interne o întâlnire…

PublicatCurierul , in Actualitate , at ianuarie 6, 2021

Sindicaliştii din Poliţie cer Guvernului să renunțe la decizia de îngheţare a salariilor şi solicită ministrului de Interne o întâlnire pe această temă.

Ei avertizează că, în caz contrar, nu vor mai da amenzi începând din 11 ianuarie, ci doar avertismente , iar din 18 ianuarie vor exercita doar atribuţiile din fişa postului, nu şi pe cele care ţin de comunicarea deciziilor de carantinare.

De asemenea, ei amenință că nu vor mai face ore suplimentare, iar în 25 ianuarie vor soluţiona doar urgenţele, ultima acţiune fiind un protest în faţa Ministerului Afacerilor Interne

În cursul zilei de 5 ianuarie, reprezentanţii federaţiilor sindicale au fost contactaţi pentru a dezbate un calendar comun de proteste, ca răspuns la îngheţarea salariilor, adoptată fără consultarea partenerilor de dialog social. În cele din urmă, conform adresei de mai jos, am convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toţi poliţiştii şi poliţiştii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul poliţiştilor. De asemenea, am identificat mai multe soluţii care să atenueze impactul OUG 226/2020, dintre care amintim punerea în plată a compensaţiei de risc, drept prevăzut de art. 14 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, au anunţat miercuri sindicatele Europol, Pro Lex, Diamantul și Decus, potrivit News.ro.

Sindicaliştii avertizează că, în situaţia în care nu vor fi consultaţi şi nu va exista voinţă pentru a elimina inechitatea salarială reprezentată de îngheţarea salariilor poliţiştilor, aceștia vor fi ”obligaţi” să pună în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite.

De asemenea, ei spun că, dacă revendicările nu vor fi soluţionate, vor declanşa proteste sub diverse forme începând din 11 ianuarie, care vor culimina cu un miting în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

Sursa: News.ro