Polițiștii băcăuani alături de cetățeni în cele două zile de sărbătoare – Curierul de stiri
Saturday, April 20, 2024


Polițiștii băcăuani alături de cetățeni în cele două zile de sărbătoare

Pentru desfăşurarea, în linişte, a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza) și Sfântului Ioan Botezătorul, polițiștii…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 6, 2021

Pentru desfăşurarea, în linişte, a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului Iisus Hristos (Boboteaza) și Sfântului Ioan Botezătorul, polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică și pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale.

De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult și prevenirea evenimentelor rutiere negative.

Totodată, forțele de ordine vor acționa, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Recomandăm cetăţenilor care intenţionează să participe la aceste manifestări religioase să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale.

De asemenea, să nu încurajeze actele de cerșetorie prin ajutorarea celor care apelează la mila publicului.

Sursa: IPJ Bacău