Asociația de Tineret Onestin câștigă un nou proiect cu finanțare europeanã.”Vom continua să aducem Europa în Onești” – Curierul de stiri
Friday, March 29, 2024


Asociația de Tineret Onestin câștigă un nou proiect cu finanțare europeanã.”Vom continua să aducem Europa în Onești”

Începutul anului 2021 aduce vești bune pentru tinerii voluntari ai Asociației de Tineret ONESTIN, care au depus noi proiecte de…

PublicatCurierul , in Actualitate Comunicate , at ianuarie 7, 2021

Începutul anului 2021 aduce vești bune pentru tinerii voluntari ai Asociației de Tineret ONESTIN, care au depus noi proiecte de mobilitate ERASMUS +, la termenul limită de la 1 octombrie 2020, pe domeniul tineret!

Astfel, Asociația de Tineret ONESTIN este anunțată câștigătoare cu cel de-al treilea proiect cu finanțare europeană depus în anul 2020.

Aprobat pe locul 16, din peste 200 de proiecte analizate (dintre care doar 64 au fost finanțate), proiectul „EuRo P.I.G.S. & F.I.G.S. (Food Introspection Glimpsing Sustainability)”, cod 2020-3-RO01-KA105-094783, a primit 75.50 puncte și o finanțare de 17340.00 euro.

Performanța tinerilor oneșteni este dată de experiența celor 15 ani de activitate și de cooptarea în echipă a unui nou voluntar, Bogdan Hanganu, un tânăr cu o bogată experiență de voluntariat realizată în asociații din Spania, Italia și România.

Așadar, Asociația de Tineret ONESTIN continuă seria proiectelor deschise de proiectul „Solve T.E.D. (Teen Eating Disorders)” din anul 2019, continuată apoi prin primul proiect al anului 2020, „European heArts„, care este în așteptarea ridicării restricțiilor impuse de pandemia Covid pentru a fi implementat, apoi de proiectul „Verde Deschis„, din cadrul Corpului European de Solidaritate, ce a început în Octombrie 2020 și va continua până în Septembrie 2021, cu activități și inițiative locale, care își propun să ofere un mod de viață sănătos și o mai bună protejare a mediului și resurselor.

Printre alte proiecte din cadrul programelor Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate în care vom participa ca parteneri, se numără și schimbul de tineri „F.O.L.K. (Forest Outlaws Lost Knowledge) for Justice”, aprobat de Agenția Națională Spaniolă, în care vom avea și rol de co-organizatori. Acesta va fi probabil găzduit în luna Septembrie 2021 în localitatea Alameda, în care este înmormântat și sărbătorit an de an cel mai faimos bandolero (haiduc spaniol) „El Tempranillo”.