Friday, June 18, 2021


Serialul „Bani negri”, filmat și la Onești, este cel mai vizionat tv show din decembrie de pe HBO GO. Aflā de ce a ales regizorul orașul nostru

„Bani negri” este cel mai vizionat serial din decembrie de pe HBO GO, potrivit unui comunicat al platformei de streaming​….

PublicatCurierul , in Actualitate , at ianuarie 8, 2021

„Bani negri” este cel mai vizionat serial din decembrie de pe HBO GO, potrivit unui comunicat al platformei de streaming​.

„Bani negri (pentru zile albe)” este un nou serial românesc produs de HBO Europe, care a fost lansat pe 22 noiembrie și prezintă povestea unor oameni cinstiți care nu-și găsesc locul într-o societate distrusă de corupție.

Filmările la serial au avut loc în 2019 atât în Piatra-Neamț, cât și în Onești. În municipiul de pe Trotus, locațiile de filmare au cuprins mai multe străzi, sediul primăriei, dar și biblioteca Radu Rosetti.

Daniel Sandu, regizorul și scenaristul filmului a declarat cā a ales cele doua orașe din provincie pentru acțiunea filmului tocmai pentru a le exploata potențialul cinematografic. „Când cei de la HBO au venit cu propunerea să facem acest serial, ei mai făcuse seriale în Timișoara, Brașov și București. Scopul lor este să descopere zone geografice cu potențial cinematografic care nu au fost exploatate până acum. Le-am propus zona Moldovei. Sunt multe orașe frumoase care nu au apărut în filme.

A început o campanie de prospecție, în mai multe orașe, de la Suceava, Iași, Bacău, Neamț, Roman, Focșani. Piatra Neamț e un orășel între coline. Atunci când filmezi ai în profunzimea de câmp niște texturi pe care ne le-ai avea dacă ai filma într-un oraș perfect plat.

În același timp au zis să creăm un alt oraș, fictiv, pentru că povestea nu este despre Piatra Neamț. Povestea asta se putea petrece și la Giurgiu sau Mehedinți. Am făcut o combinație între Piatra Neamț și Onești. Și pentru a sublinia acest lucru am schimbat și numerele de înmatriculare ale mașinilor din film. Le-am pus niște inițiale dintr-un oraș imaginar.”