Saturday, September 30, 2023


De mâine, polițiștii vor protesta fatā de înghețarea salariilor. Amenintā Guvernul cā nu vor mai da amenzi, ci doar avertismente

Poliţiştii din mai multe sindicate au anunţat că protestează faţă de îngheţarea salariilor.  Agenţii ameninţă că nu vor mai da…

PublicatCurierul , in Actualitate , at ianuarie 10, 2021

Poliţiştii din mai multe sindicate au anunţat că protestează faţă de îngheţarea salariilor.  Agenţii ameninţă că nu vor mai da amenzi pentru multe contravenţii, inclusiv pentru nepurtarea măştilor, ci doar avertismente, şi că nu vor mai verifica nici persoanele aflate în carantină sau izolare.

Sunt abateri pe care, în semn de protest, mii de poliţişti ar urma să le treacă mai uşor cu vederea începând de luni. Patru sindicate au anunţat că membrii vor sista progresiv activităţile în semn de nemulţumire faţă de îngheţarea salariilor, iar înlocuirea amenzilor cu avertismente este doar primul pas.

Iar dacă nu se ajunge la un consens, sindicatele anunţă că poliţiştii vor mai interveni doar la urgenţe. Mai mult, tot în semn de protest, agenţii vor face toate verificările cu mai multă atenţie. Aşa că vom petrece mai mult timp opriţi în trafic la un control de rutină şi vom fi întrebaţi şi de trusa de prim ajutor sau de triunghiurile reflectorizante.

Totuşi, nu vom putea încălca nestingheriţi legea.

Sursa: http://www.obesrvatornews.ro