Wednesday, August 17, 2022


O platformă online promitea burse pentru elevi. Polițiștii caută infractorii

Mai mulți părinți din România au căzut în plasa unor promisiuni mincinoase pe internet. O platformă online promitea burse pentru…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 10, 2021

Mai mulți părinți din România au căzut în plasa unor promisiuni mincinoase pe internet. O platformă online promitea burse pentru 25.000 de elevi. Valoarea lor era de 3.600 de lei pe an de elev.

Cu o condiție, însă: părinții erau nevoiți să plătească în avans o taxă și să își înscrie datele personale, precum CNP-ul și adresa de domiciliu. Poliția încearcă să dea acum de urma infractorilor, scrie Digi24.ro

O bursă de 3.600 de lei pentru elevii care au participat la școala online era promisă părinților care au accesat platforma virtuală româniadezvoltată.ro. Însă, pentru a primi acești bani, doritorii trebuiau mai întâi să achite o taxă de 98 de lei. Mulți au căzut în plasă.

Alarmant este faptul că pentru a se înscrie pe platforma care promitea bursele de mii de lei, ultizatorii erau nevoiți și să folosească informații personale, precum data nașterii, CNP-ul și adresa unde locuiesc.

Pentru ca promisiunea să pară cât mai reală, cei care au conceput programul Bursa elevului online au introdus și câteva criterii de eligibilitate. Elevul trebuia să aibă cel puțin media 9 la purtare, să fie cetățean român și să fie înscris la o școală din țară.

O tentativă similară de fraudă a avut loc și în luna aprilie a anului trecut. Tot pe o platformă virtuală, elevii de clasa a XII-a erau îndemnați să achite o taxă de 100 de lei pentru a primi în avans subiectele de la BAC.

Sursa: Digi24.ro