Sunday, May 19, 2024


STUDIU: Oamenii vor fi mai precauți cu banii anul acesta

Conform unui studiu românii vor fi anul acesta mai precauți cu bugetele, însă nu vor renunța la călătorii. Studiul desfăşurat…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 11, 2021

Conform unui studiu românii vor fi anul acesta mai precauți cu bugetele, însă nu vor renunța la călătorii.


Studiul desfăşurat în perioada 30 octombrie – 4 noiembrie 2020 a avut ca scop informarea publicului cu privire la provocările apărute în contextul restricţiilor de mobilitate impuse ca măsură de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Studiul a abordat subiecte precum organizarea telemuncii, îngrijirea şi educaţia copiilor şi dezechilibrul de gen în munca domestică, mecanisme adoptate de oameni pentru a face faţă izolării, obiceiuri pe care oamenii doresc să le adopte sau păstreze în următoarele 12 luni, se arată într-o cercetare de piaţă derulată de Wisemetry Research, remisă, AGERPRES.

A rezultat astfel că 2021 va fi anul în care oamenii vor echilibra nevoia de securitate materială, declinată prin intenţia de economisire, creşterea veniturilor prin obţinerea unei poziţii mai bine plătite la locul de muncă sau căutarea unui job secundar, cu dorinţa de a spori confortul şi relaxarea prin îmbunătăţiri în locuinţă şi concedii binemeritate.

Întrebaţi ce anume plănuiesc să facă în anul 2021, cei mai mulţi respondenţi, 42%, au spus că au de gând să pună de-o parte mai mulţi bani în următoarele 12 luni. O treime dintre cei intervievaţi îşi doresc să aducă îmbunătăţiri în casă, iar 28% spun că vor să meargă într-o vacanţă sau excursie deosebită, semn că oamenii au simţit lipsa călătoriilor în anul ce tocmai s-a încheiat. În plus, unul din patru respondenţi are de gând să-şi suplimenteze veniturile prin găsirea unui job secundar sau activarea altor surse de venit.

Dorinţa de siguranţă materială şi un comportament orientat spre economisire sunt atitudini fireşti atunci când oamenii se confruntă cu ameninţări externe, fie că este vorba de o criză financiară, fie de una de sănătate.

Printre planurile pentru noul an se numără şi lichidarea unui credit – 21% dintre respondenţi, participarea la cursuri de dezvoltare personală sau profesională – 20%, schimbarea locului de muncă – 18% şi o schimbare majoră în carieră – 17%.

Sursă foto: Google