Saturday, June 12, 2021


80% dintre elevi și profesori vor redeschiderea școlilor

Majoritatea elevilor şi cadrelor didactice îşi doresc să se întoarcă în clase, arată un sondaj de opinie prezentat ieri de…

PublicatCurierul , in Actualitate , at ianuarie 12, 2021

Majoritatea elevilor şi cadrelor didactice îşi doresc să se întoarcă în clase, arată un sondaj de opinie prezentat ieri de organizaţia World Vision România.

Copiii îşi doresc întoarcerea la şcoală, considerând, în proporţie de 88%, că au tot ce este nevoie pentru acest lucru.

Şi 84% dintre cadrele didactice consideră că şcoala este pregătită să se redeschidă cu respectarea normelor sanitare.

Peste jumătate din copii au nevoie ca atunci când revin în bănci recuperarea materiei să se facă într-un ritm care să nu îi suprasolicite, iar o treime afirmă că au nevoie de susţinere din partea cadrelor didactice pentru recuperarea lacunelor înregistrate în timpul şcolii online şi de adaptare a conţinutului educaţional la timpul rămas până la finalul anului şcolar.

Cele mai mari temeri ale profesorilor legate de reîntoarcerea la şcoală se referă la lacunele elevilor, implicarea scăzută a părinţilor pentru a susţine eforturile şcolii în scopul recuperării materii, volumul mare de materie ce trebuie recuperată şi suprasolicitarea copiilor.

Sondajul a fost realizat în perioada decembrie 2020-ianuarie 2021 pe aproape 1.500 de elevi de gimnaziu şi liceu şi 500 de profesori.

Sursa: Rador