Saturday, May 25, 2024


După ninsori, vine gerul și la Onești. Echipele de deszăpezire rămân în alertã

Vremea se va răci din 15 ianuarie în toata țara, iar până în 20 ianuarie vor fi episoade de ger,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at ianuarie 12, 2021

Vremea se va răci din 15 ianuarie în toata țara, iar până în 20 ianuarie vor fi episoade de ger, cu temperaturi de minus 12-14 grade.

În cazul formãrii de gheata sau polei, echipele D.P.P. sun pregatite sa actioneze pe toată rețeaua de străzi și trotuare din municipiul Onești, au informat reprezentantii administrației locale.

Astfel, utilajele de deszăpezire sunt pregătite sa intervină, dacă vremea va continua sa se răcească cu material antiderapant și anume, aproximativ 70 de tone de nisip cu sare, precum și aproximativ 25 de tone de sare. De asemenea, dacă vremea o va impune,  o cisternă cu lamă și dispersor de clorură va acționa pentru îndepărtarea gheții de pe carosabil.

Politiștii rutieri fac apel la conducătorii auto sa circule prudent , să respecte restricţiile instituite pe anumite sectoare de drum, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Vã reamintim, cã adminstratia locală pune la dispoziţie, prin societatea DPP, numărul de telefon 0799.201 408 pentru semnalarea de către oneșteni a eventualelor probleme apărute în urma ninsorilor.