Saturday, May 25, 2024


ISJ Bacău: peste 60% dintre profesorii băcăuani nu vor să se vaccineze anti-Covid

La începutul acestei luni Ministerul Educației a anunțat că a trimis o adresă către toate inspectoratele școlare județene pentru a…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate Cultură și Educație , at ianuarie 14, 2021

La începutul acestei luni Ministerul Educației a anunțat că a trimis o adresă către toate inspectoratele școlare județene pentru a fi realizată o situație a angajaților sipuși să se vaccineze. În județul Bacău, peste 60% dintre profesori nu vor să se vaccineze, conform datelor colectate și centralizate de Inspectoratul Școlar Județean până la acest moment.

Potrivit datelor de la ISJ, din totalul de 6.565 de cadre didactice din județul Bacău, doar 2.486 au spus că sunt de acord cu administrarea serului.

În ceea ce privește personalul didactic auxiliar, doar 328 din 748 au fost de acord cu vaccinarea, iar din personalul nedidactic au spus că se vor vaccina vaccinării doar 640 din 1.846 de persoane.

Cadrele din învățământ ar urma să intre la vaccinare în etapa a doua, adică din 15 ianuarie, alături de angajații din sistemul de ordine publică, instituțiile statului etc.