Sunday, September 19, 2021


Tinerii de la Onestin vã invitã sã recitati poezii de Mihai Eminescu. Câștigătorii vor primi premii în bani

Omagiat pe 15 ianuarie, Mihai Eminescu rămâne, până în prezent, cel mai mare reprezentant al romantismului românesc. A adus lirica…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at ianuarie 14, 2021

Omagiat pe 15 ianuarie, Mihai Eminescu rămâne, până în prezent, cel mai mare reprezentant al romantismului românesc. A adus lirica mai aproape de români, prin emoția expusă, și a avut, prin toate cele scrise, o mare contribuție la dezvoltarea artei și literaturii.

Din acest motiv, data a fost aleasă și drept Zi a Culturii Naționale. Asociatia de Tineret Onestin dorește, sa marcheze aceasta zi, la nivel local, prin implicarea comunității.
Astfel, a fost lansată cea de-a IV-a ediții a Concursului „Toate-s vechi și nouă toate”. Acesta presupune ca participanții să recite, în variantă proprie, o poezie din opera autorului, timp în care să și filmeze momentul, pentru a respecta măsurile impuse de pandemie. Iar cum activitatea face parte din proiectul „Verde Deschis”, tema poeziei are la bază natura.
Videoclipurile pot fi postate până vineri, 15.01.2021, ora 23:59, prin comentariu la această postare. Primele trei votate până duminică, 17.01, ora 22:30, vor fi premiate cu sume în valoare de 300 de lei, 200 de lei și respectiv 100 de lei.
Mai multe detalii pe http://www.onestin.ro