Friday, June 14, 2024


O companie din România introduce plata cu fața. Cum funcționează “plata cu fața”

Startup-ul romanesc care si-a facut intrarea pe zona de plati electronice realizate cu mijloace biometrice, in acest caz prin recunoastere…

PublicatCurierul , in Actualitate , at ianuarie 14, 2021

Startup-ul romanesc care si-a facut intrarea pe zona de plati electronice realizate cu mijloace biometrice, in acest caz prin recunoastere faciala, se numeste PaybyFace si este fondat de catre Mihai Draghici.

La inceputul acestui an a inceput implementarea, iar prima locatie in care a finalizat procesul este cafeneaua-gelaterie Creamier din Bucuresti. Procesul de implementare consta in instalarea unui iPad in locatie, prin intermediul caruia se face recunoasterea faciala a clientului. Platile sunt procesate de catre EuPlatesc.

Utilizatorul isi poate deschide contul online, pe site-ul startup-ului, sau prin intermediul aplicatiei disponibile momentan doar pentru telefoanele iOS. Fluxul de inregistrare este asemanator cu cel al startup-urilor FinTech Revolut sau Monese, constand in realizarea unui selfie, incarcarea unui act de identitate, setarea unui PIN si confirmarea prin e-mail. Odata realizat procesul de inregistrare, Mihai spune ca poti lasa telefonul si portofelul acasa.

Conform explicatiilor oferite de acesta pentru wall-street.ro, cei care doresc sa plateasca cu PaybyFace in locatiile care permit aceasta metoda trebuie sa introduca in tableta suma, PIN-ul si sa faca un selfie.

Draghici precizeaza ca este in discutii in acest moment cu mai multe business-uri din diverse sectoare si are pregatite 50 de tablete pe care sa le instaleze in Bucuresti intr-o prima etapa cu ajutorul unui partener.