Sunday, May 19, 2024


Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” Onești

Vineri, 15 ianuarie, Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” din Onești va sărbători Ziua Culturii Naționale și a marelui poet Mihai Eminescu,…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at ianuarie 14, 2021

Vineri, 15 ianuarie, Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” din Onești va sărbători Ziua Culturii Naționale și a marelui poet Mihai Eminescu, cel care, după spusele lui Constantin Noica, a fost omul ”cel mai deplin al culturii românești”.

Prin cultura națională, românii sunt o națiune, nu o populație, așa că această zi importantă pentru Biblioteca Rosetti nu putea trece oricum. Bibliotecarii au pregătiti mai multe evenimente, atât în cadrul bibliotecii, cât și online, pe site-ul instituției.

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, directorul bibliotecii, Ionuț Tenie, a acordat un interviu la Radio Iași, în cadrul emisiunii Bună dimineața cu Adina Șuhan, din care veți afla povestea monumentului din Onești, închinat marelui poet national Mihai Eminescu și despre activitățile desfășurate în cadrul bibliotecii.

Cei care vor trece pragul bibliotecii sunt invitați la o călătorie în universul eminescian prin expozițiile organizate în holul principal și în cadrul secțiilor.

Iubitorii de poezie îl pot asculta pe Mihail Sadoveanu citind din poeziile lui Mihai Eminescu. De la pickup se vor auzi în toată biblioteca cele mai frumoase poezii ale poetului precum ”Revedere”, O, mama”, ”Sara pe deal”, ”Pe lîngă plopii fără soț”.

Pentru copii, bibliotecarii au pregătit expoziția ”Eminescul copiilor”, în cadrul căreia vor fi expuse cărți ilustrate pentru copiii, semnate de Mihai Eminescu.

Biblioteca ”Radu Rosetti” va fi atât în exterior, cât și în interior, ”mângăiată” de versurile lui  Eminescu. Peste tot în bibliotecă o să descoperiți strofe din poeziile marelui poet. 

Pe site-ul bibliotecii veți avea ocazia să îi ascultați pe copiii care îi aduc un omagiu lui Eminescu, recitând din versurile acestuia.