Saturday, May 25, 2024


Măsurile de protecție sanitară verificate de polițiști. 132 de restaurante controlate de polițiști

În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 16, 2021

În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat să acţioneze, pe raza judeţului Bacău, pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.

Activităţile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost legitimate peste 3.000 de persoane şi au fost controlate 335 de obiective/locaţii cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020, din care 132 de restaurante.

Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii de la rutieră au acţionat pentru verificarea mijlocelor de transport persoane, fiind oprite pentru control 668 astfel de autovehicule, din care 158 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, 122 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.500 de lei, din care 95 de sancţiuni au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Sursa: IPJ Bacău