Saturday, June 10, 2023


Versurile lui Eminescu au rãsunat ieri în toată Biblioteca Rosetti. Ce cadouri au primit onestenii care au trecut pragul instituției- FOTO

Ieri, 15 ianuarie, Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” din Onești a sărbătorit Ziua Culturii Naționale și a marelui poet Mihai Eminescu,…

PublicatCurierul , in Actualitate Comunicate , at ianuarie 16, 2021

Ieri, 15 ianuarie, Biblioteca Municipală ”Radu Rosetti” din Onești a sărbătorit Ziua Culturii Naționale și a marelui poet Mihai Eminescu, cel care, după spusele lui Constantin Noica, a fost omul ”cel mai deplin al culturii românești”.

Prin cultura națională, românii sunt o națiune, nu o populație, așa că această zi importantă pentru Biblioteca Rosetti nu putea trece oricum. Bibliotecarii au pregătit mai multe evenimente, atât în cadrul bibliotecii, cât și online, pe site-ul instituției.

Cei care au trecut pragul bibliotecii au fost invitați la o călătorie în universul eminescian prin expozițiile organizate în holul principal și în cadrul secțiilor.

Iubitorii de poezie l-au putut asculta pe Mihail Sadoveanu citind din poeziile lui Mihai Eminescu. De la pickup s-au auzit în toată biblioteca cele mai frumoase poezii ale poetului precum ”Revedere”, O, mama”, ”Sara pe deal”, ”Pe lîngă plopii fără soț”.

Pentru copii, bibliotecarii au pregătit expoziția ”Eminescul copiilor”, în cadrul căreia au fost expuse cărți ilustrate pentru copiii, semnate de Mihai Eminescu.

Biblioteca ”Radu Rosetti” a fost atât în exterior, cât și în interior, ”mângăiată” de versurile lui Eminescu. Peste tot în bibliotecă vizitatorii au putut descoperi strofe din poeziile marelui poet.De asemenea, onestenii care au fost ieri în biblioteca au primit cadou câte un steguleț inscripționată cu versuri din opera marelui poet.

Pe site-ul bibliotecii  avea ocazia să îi ascultați pe copiii care îi aduc un omagiu lui Eminescu, recitând din versurile acestuia.