Sunday, July 14, 2024


Ninge în majoritatea județelor Moldovei. Cum se circulă pe principalele drumuri naționale

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară fără probleme cauzate de starea vremii sau a…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 18, 2021

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei se desfășoară fără probleme cauzate de starea vremii sau a carosabilului, cu ninsori în majoritatea județelor (Bacău, Vaslui, Botoșani, Suceava, Iași și Neamț).
Carosabilul este predominant umed, cu zăpadă frământată (tratată cu antiderapant), în strat de 0-2 cm, la o temperatură a aerului în regiune cuprinsă în intervalul -9°C (Botoșani) și -5°C (Bacău, Focșani).
Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 127 autoutilaje și s-au răspândit 630,3 tone material antiderapant. La acest moment, sunt în acțiune peste 140 de autoutilaje.
În continuare, meteorologii anunță ninsori și vreme geroasă în special pe timpul nopții și al dimineții, până miercuri, 20 ianuarie. Recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudență, cu adaptarea vitezei la condițiile de drum și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarnă.
Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei: Dispecerat DRDP Iași – tel. 0232/213168
Sursa: DRDP Iași