Thursday, May 19, 2022


-18,4 grade Celsius, s-au înregistrat în această dimineață la stația meteo din Botoșani

Gerul a curprins întreaga țară, iar meteorologii spun că ar fi vorba de valul de aer rece prezent în această…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 19, 2021

Gerul a curprins întreaga țară, iar meteorologii spun că ar fi vorba de valul de aer rece prezent în această perioadă în toată Europa. Staţia Meteo din municipiul Botoşani a înregistrat, în această dimineață o temperatură negativă record pentru această iarnă, de minus 18,4 grade Celsius. În urmă cu două zile, la Miercurea Ciuc se înregistra cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 22,9 grade.

Temperatura minimă de minus 18,4 grade Celsius a fost măsurată la stația meteo din Botoșani la ora 7,30.

În Europa, Spania s-a confruntat în ultima perioadă cu un ger năpraznic, înregistrând temperaturi negative istorice de până la -25,4 grade Celsius. Frigul a complicat și procesul de deszăpezire în Madrid, acolo unde a nins abundent, mijloacele de transport în comun fiind blocate, iar utilajele întâmpinând mari dificultăți în a deszăpezi din cauza gerului. Mai mult, spaniolii au ieșit să schieze pe străzile din Madrid, informează Digi24.ro

Și în Grecia temperaturile au scăzut peste noapte cu 40 de grade Celsius.

Vestea bună este că din acest weekend în țara noastră  vremea întră într-un proces de încălzire, anunță Administrația Națională de Meteorologie. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Gerul se menține în următoarele zile, apoi din weekend temperaturile încep să crească în toate regiunile.