Sunday, May 19, 2024


4500 de persoane verificate de polițiști, în ultimele 48 de ore, dacă respectă măsurile de protecție

În perioada 19-20 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au acţionat pe raza judeţului Bacău, pentru…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 21, 2021

În perioada 19-20 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, structurile teritoriale ale M.A.I. au acţionat pe raza judeţului Bacău, pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul acestor acţiuni fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost legitimate peste 4500 de persoane şi au fost controlate peste 300 obiective/locaţii cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.

Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii de la rutieră au acţionat pentru verificarea mijlocelor de transport persoane, fiind oprite pentru control 604 de astfel de autovehicule.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, forţele de ordine au aplicat 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.500 de lei.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Sursa: IPJ Bacău