Wednesday, May 1, 2024


PERSONALITATEA SĂPTĂMÂNII: Ecaterina Szabo, stea a gimnasticii românești, cvadruplă campioană olimpică la gimnastică,

Este important să ne cunoaștem valorile, să le promovăm, să le aflăm poveștile de succes care ne pot inspira să…

PublicatCurieruldeOnesti , in Cultură și Educație , at ianuarie 22, 2021

Este important să ne cunoaștem valorile, să le promovăm, să le aflăm poveștile de succes care ne pot inspira să ne depășim propriile limitele. Tocmai de aceea, în fiecare vineri, vă propunem să descoperiți PERSONALITATEA SĂPTĂMÂNII.  Oameni care s-au remarcat în diferite domenii și a căror poveste trebuie spusă mai departe.

Personalitatea din această săptămână este din lumea sportului, mai precis a gimnasticii. O să aflați în rândurile de mai jos povestea ”păpușii de la Los Angeles”.

S-a născut la 22 ianuarie 1968, în localitatea Zagon, județul Covasna, dar a început să practice gimnastica de la vârsta de 6 ani, la școala din Onești. Atunci nici nu-şi imagina că va deveni cvadruplă campioană olimpică.


Cea mai bună gimnastă pe care am avut-o după Nadia Comăneci, supranumită „păpușa de la Los Angeles”, a strălucit în zona de vârf a gimnasticii mondiale, pe la mijlocul anilor 80. Mândri de performanţele ei, locuitorii din Zagon au deschis un muzeu cu toate trofeele ei, iar școala din localitate și Sala de sport din Sfântu Gheorghe îi poartă numele.

În 2000, a intrat în International Gymnastic Hall of Fame, acolo unde se mai află doar 4 românce: Nadia Comăneci, Daniela Silivaș, Teodora Ungureanu și Simona Amânar. După încheierea carierei sportive, a fost antrenoare la centrul naţional de la Deva. A plecat apoi în Franţa, unde este stabilită şi astăzi. Este vorba despre Ecaterina Szabo.

Sursă foto: Google