Friday, January 28, 2022


Ninsori în jumătatea sudică a Moldovei. Cum se circulă pe drumurile naționale

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din Moldova se desfășoară fără probleme cauzate de starea vremii sau a carosabilului….

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 27, 2021

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din Moldova se desfășoară fără probleme cauzate de starea vremii sau a carosabilului. Ninge viscolit în județul Galați, vânt de 40-50 km/h din sector nordic, ninsori slabe și moderate înregistrându-se și în județele Bacău (Ghimeș, Oituz, Onești), Vaslui (Bârlad, Murgeni) și Vrancea. În aceste zone, carosabilul este umed cu zăpadă frământată în strat de 1-2 cm (DN 24D, 25, 26, 22B, 2B, 25A, 26A, jud. Galați), respectiv umed sau uscat cu porțiuni umede, în rest.

Pe timpul nopții, la nivelul DRDP Iași s-a acționat cu 58 autoutilaje și s-au răspândit 140,5 tone de material antiderapant. În prezent, pe raza DRDP Iași sunt în acțiune 94 de autoutilaje.
Reamintim, până în această seară, la ora 23:00, meteorologii au emis o atenționare Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ pentru jumătatea de sud-est a țării și ninsori viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei (județul Galați).
Vântul va avea rafale de 55 – 70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității. În aceste condiții, conducătorii auto sunt sfătuiți să-și limiteze deplasările spre zonele afectate, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, să se informeze în prealabil cu privire la tronsoanele de drum tranzitate. De asemenea, recomandarea noastră este de a nu pleca la drum fără echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă.
Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei: Dispecerat DRDP Iași – tel. 0232/213168.
Sursa: DRDP Iași