Sunday, May 19, 2024


SONDAJ IRES: 70% dintre părinți cred că elevii ar trebui să revină la școală din februarie

Părinții de la orașe, cei cu studii superioare și cei cu copii din ciclul primar sunt cei mai mulțumiți de…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 28, 2021

Părinții de la orașe, cei cu studii superioare și cei cu copii din ciclul primar sunt cei mai mulțumiți de modul în care s-a desfășurat școala online, în timp ce, la polul opus se află părinții care au studii elementare și cei ai elevilor de liceu, arată un sondaj IRES.

Elevii ar trebui să revină în clase din luna februarie, susțin 70% dintre părinți, potrivit datelor unui sondaj de opinie la nivel național realizat de IRES în perioada 18-24 ianuarie 2021 în parteneriat cu Fundația Viață și Lumină și Asociația Mame pentru Mame.

E ceea ce plănuiesc și autoritățile: revenirea în sălile de curs începând cu data de 8 februarie, după vacanța intersemestrială. Potrivit cercetării IRES, 19% cred că școala ar trebui să funcționeze în sistem hibrid, jumătate în clase, jumătate în sistem online, în timp ce doar 4% cred că aceasta ar trebui să continue doar online.

În același timp, trei sferturi dintre părinții de copii de grădiniță și elevi din preuniversitar ar dori ca școala să înceapă cât mai repede; 2 din 10 ar dori ca acest lucru să se întâmple după ce rata de infectare scade sub 3 la mie; iar 6% consideră că școala sau grădinița, în format fizic, să înceapă după ce 70% din populație a fost deja imunizată.