Saturday, January 29, 2022


Peste 200.000 de ţigarete de contrabandă au fost descoperite de polițiști din Bacău, în maşina unui bărbat care nu a oprit la semnal. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Peste 200.000 de ţigarete de contrabandă au fost descoperite de polițiști din Bacău, în maşina unui bărbat care nu a…

PublicatCurierul , in Actualitate , at ianuarie 29, 2021

Peste 200.000 de ţigarete de contrabandă au fost descoperite de polițiști din Bacău, în maşina unui bărbat care nu a oprit la semnal. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Ieri, 28 ianuarie, în jurul orei 20.30, în timp ce desfășurau o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în localitatea Nicolae Bălcescu, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au observat în trafic un autoturism, care venea din direcția municipiului Bacău.

La efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea.

Cu sprijinul echipajului de la Postul de Poliţie Faraoani, a fost depistat autoturismul, abandonat în localitatea Faraoani, cu mai multe avarii produse în urma coliziunii cu un stâlp.

Șoferul ar fi abandonat vehiculul și ar fi fugit pe un deal din apropiere, unde, ulterior, a fost depistat de poliţişti. Având răni ce ar fi fost produse în incidentul rutier, a fost transportat la spital pentru îngrijiri.

La controlul vehiculului, în mașina bărbatului de 32 ani, din județul Suceava, au fost descoperite 12.440 de pachete de țigări de contrabandă, fără timbru fiscal, estimate la 174.000 de lei, care au fost ridicate, în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă cu țigări, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Bărbatul în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bacău, fiind reţinut pentru 24 de ore.