Friday, June 14, 2024


Criză în industria HoReCa. Mii de angajați au rămas pe drumuri

Mii de antreprenori din domeniul ospitalității au decis să-și închidă afacerile temporar, dacă nu definitiv. Unele unități stau cu lacătul…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at ianuarie 31, 2021

Mii de antreprenori din domeniul ospitalității au decis să-și închidă afacerile temporar, dacă nu definitiv. Unele unități stau cu lacătul pe ușă în așteptarea unor vremuri mai bune, altele sunt scoase la vânzare. Două treimi dintre hoteluri nu vor rezista mai mult de 6 luni în actualele condiții, arată o cercetare recentă.

Datele oferite de registrul comerțului – la solicitarea Știrilor ProTV – sunt îngrijorătoare.

În ultimele 6 luni ale anului trecut au fost radiate aproape 1500 de firme din domeniul HoReCa. Peste 400 și-au suspendat temporar activitatea, iar în jur de 250 au intrat în insolvență. Mii de angajați au rămas astfel pe drumuri.

Și pentru unele hoteluri se caută altă întrebuințare. De pildă, o clădire cu 15 camere din Brașov este scoasă la vânzare.

Deși toți spun că își pot ține hotelurile deschise încă o lună, doar două treimi dintre ei spun că ar putea să mai reziste încă 3-4 luni.

Perspectivele pe termen mai lung nu sunt însă pentru foarte mulți. Puțin peste o treime dintre hotelieri își văd afacerile funcționale și în următoarea jumătate de an, iar speranțele lor scad progresiv. Doar 7% dintre hotelierii întrebați spun că ar rezista mai mult de un an.