Monday, September 9, 2024


CFR Călători va introduce vagoane speciale pentru biciclete. Pe ce rute vor circula

CFR Călători va introduce vagoane speciale pentru biciclete, care vor circula în special pe rutele turistice spre mare și munte,…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 1, 2021

CFR Călători va introduce vagoane speciale pentru biciclete, care vor circula în special pe rutele turistice spre mare și munte, dar și către marile orașe din țară.

Toate trenurile interne ale CFR Călători vor avea începând din 2022 sau 2023 locuri prevăzute special pentru transportul bicicletelor, în conformitate cu legislaţia europeană, a anunțat Dan Costescu, directorul general al companiei.

“Avem vagoane care ne trebuie pentru traficul intern, avem vagoane pe care vrem să le modernizăm pentru a putea primi biciclete în ele. S-a schimbat legislaţia, acum s-a clarificat, de fapt, s-a fundamentat mai bine legislaţia europeană şi avem obligaţia la termenul de aplicare încă în discuţie – poate fi 2022, 2023 – să avem patru locuri de biciclete în fiecare tren”, a declarat Costescu penstru Știrile Pro Tv.

Potrivit lui Costescu, se lucrează chiar la un concept nou, de vagoane dedicate exclusiv bicicletelor, proiect pe care îl consideră de mare succes.

“Noi lucrăm şi la un concept nou de vagoane dedicate exclusiv bicicletelor, unde pot să intre 30-40 de biciclete. Părerea mea este că va fi un mare succes. Am sondat deja, şi pe rutele turistice ele vor fi un mare succes. Va fi ruta spre Valea Prahovei, vor fi rutele de lângă munte, de lângă oraşele mari, de lângă Timişoara, de lângă Cluj, chiar şi de lângă Iaşi spre Vatra Dornei, rutele spre mare, unde foarte mulţi vor să-şi pună bicicleta în tren, să plece dimineaţa la mare, să meargă la plajă în Constanţa, de exemplu, iar seara bicicleta în tren, înapoi în Bucureşti. Fără mijloace de transport în comun, doar cu bicicleta. Şi vrem să culegem informaţii – sunt anumite zone de navetişti care mai vin din satele înconjurătoare staţiilor de cale ferată. De obicei îşi legau bicicleta la gară, se urcau în tren, luau mijloacele de transport – autobuz sau altceva – la destinaţie, în oraşele mari unde lucrau. Acum îi încurajăm să urce în tren cu bicicleta şi să meargă pe bicicletă şi când coboară în oraşele mari, gen Bucureşti, Ploieşti, Iaşi. Cu banii vom aranja comercial oferta, în aşa fel încât ei să fie cam tot pe acolo la cheltuieli, dar să aibă confortul că sunt cu mijlocul lor de transport şi au mobilitate, se pot duce oriunde în oraş”, a arătat Dan Costescu.

Sursă foto: Google