Saturday, June 12, 2021


Circulație în condiții de iarnā pe unele drumuri nationale din țară

Se circulă în condiţii de iarnă pe unele drumuri naţionale din ţară, iar Poliţia le recomandă şoferilor să adapteze viteza…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 1, 2021

Se circulă în condiţii de iarnă pe unele drumuri naţionale din ţară, iar Poliţia le recomandă şoferilor să adapteze viteza la condiţiile de mers.

 Centrul Infotrafic al Poliţiei Române precizează ca „sunt semnalate acum precipitaţii sub formă de ninsoare pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Sălaj, Suceava şi Botoşani. De asemenea, se circulă în condiţii de ceaţă densă pe unele artere rutiere din judeţele Bihor, Maramureş, Covasna şi Cluj.

Sfătuim, pe această cale, conducătorii auto, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite pe drumurile publice, să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să se intereseze, înainte de a pleca în călătorie, privind condiţiile meteo şi starea drumului pe care urmează să îl parcurgă, să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu efectueze manevre periculoase la volan.”