Friday, June 14, 2024


În 24 de ore poliștișii băcăuani au legitimat peste 2500 de persoane și au aplicat amenzi de peste 34.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Eveniment privat în desfășurare, cu 28 de participanți, întrerupt de polițiștii băcăuani, în cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at februarie 2, 2021

Eveniment privat în desfășurare, cu 28 de participanți, întrerupt de polițiștii băcăuani, în cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în judeţ. Totodată, peste 2.500 de persoane au fost legitimate și 514 societăți comerciale și mijloace de transport, verificate.

Ieri, 31 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii băcăuani, alături de reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, dar şi în trafic, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bacău.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat peste 2.500 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 134 de societăți comerciale, restaurante, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, precum și în 325 de mijloace de transport, din care 72 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 34.500 de lei. Dintre acestea, 120 de sancțiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, iar 14 sancțiuni au fost aplicate pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Exemplu: Duminică, 31 ianuarie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii Secției 2 Poliție Bacău, împreună cu jandarmi, au întrerupt un eveniment privat care se desfășura în spațiu închis, într-un club din Bacău, încălcând astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente private. În momentul intervenției polițiștilor, în local se aflau 28 de persoane. Activitatea privată a fost întreruptă de polițiști, iar persoanele prezente legitimate şi sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 27.500 de lei. Totodată, administratorul societății comerciale respective a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acțiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul județului Bacău, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive etc.) este interzisă, iar în situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale. Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Reamintim cetăţenilor că pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

 

Sursa: IPJ Bacău