Sunday, September 19, 2021


Ministrul Educației:Dacă sunt bănci de doi elevi, vor sta doi elevi în bancă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat miercuri că regulile de distanţare vor fi adaptate la specificul şi realităţile şcolii româneşti…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 3, 2021

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat miercuri că regulile de distanţare vor fi adaptate la specificul şi realităţile şcolii româneşti şi dacă sunt bănci de doi elevi într-o clasă, vor sta doi elevi în bancă.

„Regulile de distanţare vor fi adaptate la specificul şi realităţile şcolii româneşti – şi nu numai şcolii româneşti. Acest ordin de ministru comun (care urmează să fie elaborat – n.r.) va trebui să fie foarte clar, foarte explicit, uşor de înţeles şi mai cu seamă să poată fi aplicabil la realităţile şcolii româneşti. (…) El trebuie să fie foarte clar şi să fie aplicabil. 90% din şcolile din România au bănci de doi elevi. Dacă sunt bănci de doi elevi, vor sta doi elevi în bancă. Accentul se pune pe portul măştii – este o condiţie determinantă – de asemenea pe o altă măsură simplă ce ţine de aerisirea, ventilaţia spaţiilor închise, sălilor de clasă. Sunt lucruri esenţiale care vor fi cuprinse în acest ordin”, a spus Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că în ordinul comun vor fi prevăzute situaţii în care se suspendă activitatea într-o clasă sau într-o şcoală.
„Foarte probabil că, în acord cu ministrul Sănătăţii, vom luat decizia ca la două cazuri de elevi per clasă să se suspende activitatea, subliniez, în clasă, nu în toată şcoala. Dacă în aceeaşi şcoală sunt mai multe clase în care apar cel puţin două cazuri în fiecare clasă, sigur că da, din păcate, se va suspenda prezenţa fizică vreme de 14 zile în întreaga şcoală. În ceea ce îi priveşte pe profesori, deoarece au o mobilitate mai crescută, mergând, interacţionând cu mai multe grupuri de elevi, la două cazuri confirmate în rândul cadrelor didactice se va suspenda activitatea pentru 14 zile în întreaga şcoală”, a afirmat ministrul.

Ministrul Educaţiei a adăugat că elevii care au contraindicaţii medicale nu vor veni la şcoală, iar pentru aceştia rămân valabile adeverinţele medicale de la începutul primului semestru.