Friday, June 18, 2021


Măsuri mai stricte în privinţa redeschiderii şcolilor. Ce spune ministrul Educației

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că au fost luate măsuri mai stricte în privinţa redeschiderii şcolilor, una dintre acestea…

PublicatCurierul , in Actualitate , at februarie 6, 2021

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că au fost luate măsuri mai stricte în privinţa redeschiderii şcolilor, una dintre acestea fiind publicarea listei restrictive cu incidenţa cazurilor de COVID-19, dar şi că scenariul verde se opreşte la unu la mie şi nu la 1,5 cazuri la o mie de locuitori”.

Ministerul Educaţiei a publicat astăzi şi va publica regulat lista localităţilor cu rata de infectare aferentă, provenită de la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, listă care are incluse şi focarele, iar de săptămâna viitoare şi DSP şi CNCCI vor avea aceeaşi listă, nu vor mai avea diferenţe. Noi am venit în întâmpinarea acestei exigenţe publicând pe site-un Ministerului Educaţiei direct lista mai restrictivă din perspectiva scenariilor, pentru a nu avea treceri bruşte de la un scenariu mai permisiv de calcul la un scenariu mai exigent de calcul. Deci lista publicată de Ministerul Educaţiei este mai exigentă”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24, vineri seară.